Hoe onderhoud ik mijn vloer?

blogheader

Hoe onderhoud ik mijn vloer?

Een vloer bepaalt voor een groot deel de uitstraling van een woonruimte. Met een donkere houten vloer, wordt je woonruimte gelijk wat donkerder en kleiner. Met een lichte gietvloer is dit het tegenovergesteld; de kamer oogt ruim en licht. Juist daarom is het belangrijk om de vloer goed te onderhouden. Ook al is je woonkamer keurig opgeruimd, een vloer met krassen geeft toch een overheersende slordige uitstraling. Zorg daarom voor goed onderhoud voor een nette uitstraling van elke kamer.

Parket, laminaat en andere houten vloeren

Stof op een houten vloer verwijder je eenvoudig met een stofzuiger of veeg alle stof op met een statische doek. Vervelende vlekken zoals lijm, kaarsvet en kauwgomresten krab je direct van de vloer af met een plamuurmes. Zorg dat je niet teveel kracht zet om beschadigingen aan het hout te voorkomen. Heb je een druk feestje gehad en heb je overal voetafdrukken op de vloer? Maak de vloer dan goed schoon. Wring de doek zoveel mogelijk uit voordat je deze over het hout wrijft en gebruik een mengsel van lauw water en reinigingsmiddel dat niet vet is. Door vette reinigingsmiddelen laat je alleen maar meer voetsporen achter op de vloer.

Geen enkele houten vloer is hetzelfde, daarom vraagt dit om verschillende behandelingen. Parket gaat jaren mee door het eens in de vijf jaar op te schuren en opnieuw te voorzien van een beschermende coating. Bij laminaat is het hout regelmatig afnemen met een laminaatreiniger voldoende. In een huis wordt geleefd en daarom ook flink met meubelen geschoven. Voorkom nare krassen en deuken in je vloer en plak stukjes vilt onder de poten van de stoelen, tafels en kasten. Deze stukjes vilt haal je bij een bouwmarkt bij jou in de buurt.

Gietvloer

Een stoffige gietvloer is zo verleden tijd door te stofzuigen of de vloer aan te vegen met een stofwisser. Elke vloer is voorzien van een beschermende coating. Houd de kwaliteit van deze laag goed in de gaten. Is er sprake van slijtage of verkleuring door de zon? Dan voorziet de specialist dit stuk van nieuwe bescherming. Dweil daarnaast de vloer regelmatig met PU-reiniger, verkrijgbaar bij bouwmarkten en speciaalzaken, voor een nette vloer zonder vlekken. Laat de vloer opdrogen en zorg dat niemand op de natte ondergrond stapt om nieuwe vlekken te voorkomen. Dweil deze vloer ook nooit aan met schoonmaakmiddelen met zeep, hierdoor gaat je gietvloer plakken.

Er zijn natuurlijk nog veel meer vloeren, zoals vinyl, tegels of tapijt. Welke ondergrond jij ook hebt in jouw woonruimte of kantoor, onze specialisten onderhouden deze graag voor jou tegen een scherpe prijs. Zo heb jij er geen omkijken meer naar en ben jij toch verzekerd van een nette ruimte. Benieuwd naar onze tarieven? Vraag vrijblijvend een offerte aan via het contactformulier.


Contact met een elektricien

Dit blog bericht is een antwoord op vragen die we kregen op de volgende pagina’s: Breda, Wageningen, Wormer, Hoogland en Rhoon.