Hoe reinig ik mijn gevel?

blogheader

Hoe reinig ik mijn gevel? Tips van een ervaren vakman

Een schone gevel geeft je huis of gebouw een mooie uitstraling en draagt bij aan de levensduur. Goed onderhoud van muren verhoogt de waarde van je huis en voorkomt schade in de toekomst. Genoeg redenen dus om deze klus aan te pakken als jouw gevel betere tijden kende. Er zijn diverse manieren van gevelreiniging, afhankelijk van in welke staat ze verkeren.

Waarom reinigen?

Een vuile gevel verpest het aangezicht van een woning of gebouw. De ergste vorm van vervuiling is graffiti. Is een vandaal aan het werk geweest, dan roept dit vaak op tot nog meer graffiti op je wanden. Gelukkig is dit met gevelreiniging makkelijk te verwijderen. Maar ook regen, wind en uitlaatgassen doen hun best om jouw gevel aan te tasten. De groei van mos en klimop kan leiden tot scheuren wanneer het gaat vriezen. Door periodieke gevelreiniging voorkom je schade en verbeter je het aangezicht.

Chemisch reinigen

Met chemische reiniging krijg je een gevel met lichte vervuiling weer mooi schoon. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verfresten of lichte roet aanslag. Je spuit een chemisch reinigingsmiddel op de wand en laat het 20 tot 30 minuten intrekken. Zo verwijder je het vuil in nog geen dag werk. Schoonmaakmiddel met een lage PH waarde is geschikt voor poreuze muren, een middel met een hoge PH waarde juist meer voor geglazuurde stenen. Na het reinigen afspoelen met water, en na een week drogen ziet jouw gevel er weer stralend uit.

Stoomreiniging

Bij lichte vervuiling is stoomreinigen ook een geschikte optie. Hiermee verwijder je bijvoorbeeld mos of klimop. De methode bestaat uit het verwarmen van water tot 100 of 150 graden, waarna men dit met een hogedrukspuit tegen de gevel spuit. Door de warmte wordt vuil zacht en weekt het los. Omdat je enkel water gebruikt is het een milieuvriendelijke manier. Na het reinigen met stoom spoel je de gevel nog na om al het overgebleven materiaal weg te krijgen.

Stralen van een gevel

Als je gevel erg vervuild is moet je zwaarder geschut inzetten: stralen. Dit is een agressieve vorm van gevelreiniging, waarbij je water vermengd met straalmiddel onder grote druk tegen een muur spuit. Straalmiddel bestaat meestal uit zand of fijne steentjes. Voor het verwijderen van graffiti of heftige roetaanslag werkt stralen goed. Let er wel op dat de methode voor beschadiging kan zorgen omdat het soms meer verwijdert dan vuil alleen. Het is dus belangrijk dat het op de juiste manier gebeurt.

Een professional inschakelen

Weet jij niet goed welke manier van gevelreiniging je moet kiezen? Of wil je een vakman inschakelen zodat je gevel niet beschadigt? Wij staan voor je klaar, ook voor vragen en advies. Vul het contactformulier in en je hoort snel van ons.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een slotenmaker?

De meeste mensen hebben niet vaak een slotenmaker nodig, maar op momenten dat je buitengesloten bent of wanneer een slot vervangen moet worden, is het essentieel om een betrouwbare professional in te schakelen. Helaas zijn er ook minder betrouwbare slotenmakers op de markt die misbruik kunnen maken van de kwetsbare positie waarin je je bevindt.…

Lees verder

Wat zijn de voordelen van een casco woning bouwen?

Tips van een aannemer: wat zijn de voordelen van een casco woning bouwen? Waarschijnlijk ben je op zoektocht naar je ideale woning, je bent dan vast ook casco projecten tegengekomen. Dit houdt in dat je het karkas van een woning volledig af kan maken en verbouwen tot jouw droomhuis. Het is een grote klus om…

Lees verder

Wat zijn de voordelen van een betonvloer?

Tips van een vloerspecialist: Wat zijn de voordelen van een betonvloer? Overweeg je om jouw woning binnenkort te voorzien van een nieuwe vloer? Is je oog gevallen op het aanschaffen van een betonvloer? Een betonvloer past mede door zijn tijdloze uitstraling in elk interieur. Benieuwd wat voor voordelen een betonvloer nog meer met zich meebrengt?…

Lees verder

Hoe verwijder ik zelf asbest?

Tips van een asbestverwijderaar: hoe verwijder ik zelf asbest? De kans is groot dat je tijdens een verbouwing asbest tegenkomt. Het kan bijvoorbeeld in schoorsteenpijpen of in het dak zitten. Er zijn veel regels en voorwaarden om zelf asbest te verwijderen, omdat deze stof gevaarlijk is. Asbest brengt gezondheidsrisico’s met zich mee als je deze…

Lees verder

Hoe bestraat ik mijn oprit?

Tips van een bestrater: hoe bestraat ik mijn oprit? Is jouw oprit toe aan een flinke opknapbeurt? Heb je net de hele oprit eruit en is hij toe aan een nieuwe bestrating? De oprit heeft dagelijks veel te verduren. Denk bijvoorbeeld aan het gewicht van jouw auto. Hierdoor worden na verloop van tijd vaak verzakkingen…

Lees verder

Hoe behang ik een muur?

Tips van een behanger: hoe behang ik een muur? Je huis verdient een nieuwe uitstraling en je hebt gekozen voor nieuw behang. Nu is de vraag: hoe behang je jouw muur? Onze behanger geeft je in dit artikel tips en een uitgebreid 8-stappenplan. Wat is behangen? Behangen is het aanbrengen van een decoratieve laag op…

Lees verder

Wat moet ik doen bij lekkage in mijn badkamer?

Tips van een badkamermonteur: wat moet ik doen bij lekkage in mijn badkamer? Lekkage in jouw badkamer is knap vervelend. Je wilt dit zo snel mogelijk verhelpen, omdat het na langere tijd ernstige schade kan veroorzaken aan je woning. Daarnaast is het ook geen prettig gezicht, omdat door achterliggend vocht schimmel zichtbaar wordt. Wat moet…

Lees verder

Hoe herken ik asbest?

Tips van een asbestspecialist: hoe herken ik asbest? Heb je een huis op het oog? Of ga je verbouwen? Let dan op mogelijk aanwezig asbest. Het herkennen hiervan is niet gemakkelijk. Daarom lees je in dit artikel tips en aandachtspunten. Wat is asbest? Asbest is een overkoepelende naam voor zes verschillende mineralen. Deze natuurlijke producten…

Lees verder

Welke vloer leg ik in mijn badkamer?

Tips van een interieurspecialist: Welke vloer leg ik in mijn badkamer? De badkamer is de plek waarin je heerlijk wilt genieten en tot rust wil komen. De ideale badkamer is sfeervol en straalt rust uit. Dat gevoel dat je ervaart wanneer je de kamer betreedt, afgezonderd. Kortom, jouw eigen wellnessruimte. De vloer van een badkamer…

Lees verder

Hoe maak ik mijn zonnescherm schoon?

Tips van een zonweringexpert: hoe maak ik mijn zonnescherm schoon? Na je zonnescherm een zomer lang veel gebruikt te hebben is het weer hoog tijd om hem schoon te maken. Het warme weer en regen kunnen zorgen voor schimmels op het doek. Door het regelmatig schoon te maken gaat je zonnescherm langer mee, en zorg…

Lees verder

Dit blog bericht is een antwoord op vragen die we kregen op de volgende pagina's: Capelle aan den IJssel, Den Burg, Lunteren, Boxmeer en Badhoevedorp.