Hoe werkt een vloerverwarming verdeler?

blogheader

Tips van een specialist: hoe werkt een vloerverwarming verdeler?

Wil je graag een tegelvloer in bijvoorbeeld je huiskamer, maar ben je minder gecharmeerd van de kou van de tegels? Dan is een vloerverwarming onder de tegelvloer laten leggen een oplossing. Zo heeft de vloer altijd de gewenste temperatuur. Hierbij kun je kiezen uit een variant met een open verdeler of een gesloten verdeler. Maar hoe werken deze verdelers voor de vloerverwarming?

Open verdeler

Wanneer je op de thermostaat hebt aangegeven wat de gewenste temperatuur is, krijgt de verdeler weer een seintje van de thermostaat. Het meeste werkt wordt vervolgens verricht door de pomp; deze zorgt ervoor dat het water vanuit bijvoorbeeld de boiler of cv-ketel via de verdeelkoker naar de buizen stroomt. Het water blijft op de juiste temperatuur door middel van een meetinstrument (ook wel een voeler). Is het water te koud? Dan corrigeert de thermostaatkraan dit vrijwel direct, door warm en koud water met elkaar te mengen. Zo weet jij in ieder geval dat je in huis geen last hebt van koude voeten tijdens de barre wintermaanden.

Gesloten verdeler

Een vloerwarming met een open verdeler werkt net even iets anders. Hier is er geen pomp in het systeem zelf aanwezig, waardoor het water op een andere manier opgewarmd wordt. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een warmtepomp. Bij een open verdeler wordt een waterpomp als een mogelijke waterbron ingezet, in dit geval zorgt de warmtepomp voor het opwarmen van het water. Deze variant is minder populair dan de open verdeler, omdat deze iets minder energiezuiniger is. Vanwege veiligheidsredenen is het water vanuit de warmtepomp ook niet warmer dan 45 graden.

Blijf warm dankzij onze specialisten

Heb je na het lezen van deze tekst nog een aantal vragen over de werking van een open verdeler of een gesloten verdeler? Vraag jij je af of jij nou het beste kan kiezen voor een open verdelen of een gesloten verdeler? Of wil je graag weten hoe het inregelen van de vloerverwarming in zijn werk gaat? Neem dan contact op met onze specialisten door middel van het contactformulier. Zij geven je graag deskundig advies en sturen je gelijk vrijblijvend een offerte mee.

Wat zijn de voordelen van een casco woning bouwen?

Tips van een aannemer: wat zijn de voordelen van een casco woning bouwen? Waarschijnlijk ben je op zoektocht naar je ideale woning, je bent dan vast ook casco projecten tegengekomen. Dit houdt in dat je het karkas van een woning volledig af kan maken en verbouwen tot jouw droomhuis. Het is een grote klus om…

Lees verder

Wat zijn de voordelen van een betonvloer?

Tips van een vloerspecialist: Wat zijn de voordelen van een betonvloer? Overweeg je om jouw woning binnenkort te voorzien van een nieuwe vloer? Is je oog gevallen op het aanschaffen van een betonvloer? Een betonvloer past mede door zijn tijdloze uitstraling in elk interieur. Benieuwd wat voor voordelen een betonvloer nog meer met zich meebrengt?…

Lees verder

Hoe verwijder ik zelf asbest?

Tips van een asbestverwijderaar: hoe verwijder ik zelf asbest? De kans is groot dat je tijdens een verbouwing asbest tegenkomt. Het kan bijvoorbeeld in schoorsteenpijpen of in het dak zitten. Er zijn veel regels en voorwaarden om zelf asbest te verwijderen, omdat deze stof gevaarlijk is. Asbest brengt gezondheidsrisico’s met zich mee als je deze…

Lees verder

Hoe bestraat ik mijn oprit?

Tips van een bestrater: hoe bestraat ik mijn oprit? Is jouw oprit toe aan een flinke opknapbeurt? Heb je net de hele oprit eruit en is hij toe aan een nieuwe bestrating? De oprit heeft dagelijks veel te verduren. Denk bijvoorbeeld aan het gewicht van jouw auto. Hierdoor worden na verloop van tijd vaak verzakkingen…

Lees verder

Hoe behang ik een muur?

Tips van een behanger: hoe behang ik een muur? Je huis verdient een nieuwe uitstraling en je hebt gekozen voor nieuw behang. Nu is de vraag: hoe behang je jouw muur? Onze behanger geeft je in dit artikel tips en een uitgebreid 8-stappenplan. Wat is behangen? Behangen is het aanbrengen van een decoratieve laag op…

Lees verder

Wat moet ik doen bij lekkage in mijn badkamer?

Tips van een badkamermonteur: wat moet ik doen bij lekkage in mijn badkamer? Lekkage in jouw badkamer is knap vervelend. Je wilt dit zo snel mogelijk verhelpen, omdat het na langere tijd ernstige schade kan veroorzaken aan je woning. Daarnaast is het ook geen prettig gezicht, omdat door achterliggend vocht schimmel zichtbaar wordt. Wat moet…

Lees verder

Hoe herken ik asbest?

Tips van een asbestspecialist: hoe herken ik asbest? Heb je een huis op het oog? Of ga je verbouwen? Let dan op mogelijk aanwezig asbest. Het herkennen hiervan is niet gemakkelijk. Daarom lees je in dit artikel tips en aandachtspunten. Wat is asbest? Asbest is een overkoepelende naam voor zes verschillende mineralen. Deze natuurlijke producten…

Lees verder

Welke vloer leg ik in mijn badkamer?

Tips van een interieurspecialist: Welke vloer leg ik in mijn badkamer? De badkamer is de plek waarin je heerlijk wilt genieten en tot rust wil komen. De ideale badkamer is sfeervol en straalt rust uit. Dat gevoel dat je ervaart wanneer je de kamer betreedt, afgezonderd. Kortom, jouw eigen wellnessruimte. De vloer van een badkamer…

Lees verder

Hoe maak ik mijn zonnescherm schoon?

Tips van een zonweringexpert: hoe maak ik mijn zonnescherm schoon? Na je zonnescherm een zomer lang veel gebruikt te hebben is het weer hoog tijd om hem schoon te maken. Het warme weer en regen kunnen zorgen voor schimmels op het doek. Door het regelmatig schoon te maken gaat je zonnescherm langer mee, en zorg…

Lees verder

Hoe installeer ik een alarmsysteem in mijn woning?

Tips van een alarmspecialist: hoe installeer ik een alarmsysteem in mijn woning? Ben je van plan om je woning en inboedel beter te beveiligen tegen ongewenste indringers door middel van een alarmsysteem? Een zeer verstandige keuze, aangezien inbrekers eerder geneigd zijn jouw woning over te slaan als zij merken dat er een alarmsysteem aanwezig is.…

Lees verder

Dit blog bericht is een antwoord op vragen die we kregen op de volgende pagina's: Boxtel, Goirle, Oude Pekela, Rijssen en Tegelen.