Wat zijn de voordelen van preventief onderhoud van mijn riolering?

blogheader

Tips van een loodgieter: wat zijn de voordelen van preventief onderhoud van mijn riolering?

Lukt het niet om al het water weg te spoelen, nadat je hebt genoten van een warm bad? Of blijft het water in het toilet steeds staan? Dan is er sprake van een verstopping in je riolering. Zeg je werk of afspraken maar even af, want eerst moet de loodgieter langskomen om dit te verhelpen. Want te lang wachten om dit op te lossen levert je nog meer problemen op, zoals nare luchtjes en overstromingen. Maar wat dacht je van preventief onderhoud eens in de twee jaar om te zorgen dat dit soort ongemakken helemaal niet voorkomen?

Wat kan je zelf doen?

Wanneer je steeds last blijft houden van verstoppingen in het toilet, keuken of badkamer is het een must om de loodgieter in te schakelen. Maar zelf kan je ook een steentje bijdragen aan het preventief onderhoud om zo problemen in de toekomst te voorkomen:

  • Spoel geen afval door

Heb je nog oud frituurvet staan? Of heb je net het terras geboend en wil je het sop nog ergens kwijt? Spoel dit niet door het toilet of gootsteen. Hierdoor slibben de leidingen dicht, grote kans dat je binnenkort helemaal niets meer door kunt spoelen.

  • Schone gootsteen

Er gaat dagelijks vuil door de leidingen van de gootsteen van je keuken of badkamer, zoals etensresten en haren. Wacht niet totdat het water blijft staan, maar spoel dit eens per drie á vier maanden door met een vloeibare gootsteenonstopper.

  • Heet water

Toiletverfrissers en vaatwastabletten kunnen veel resten van zeep en vet in de riolering achterlaten, waardoor je uiteindelijk ook weer te maken krijgt met verstoppingen. Spoel daarom het toilet en vaatwasser daarom twee keer per jaar door met heet water. Of gebruik twee schepjes zuiveringszout en laat dit een nachtje weken.

Oude woningen

Gaat het bouwjaar van jouw woning een heel eind terug? Dan is de kans op beschadigingen in de leidingen groter dan bij een nieuwbouwwoning. De leidingen lopen in allerlei bochten, waardoor je slijtage zoals kleine scheurtjes niet zo snel opmerkt. Maar deze kleine scheurtjes kunnen uiteindelijk escaleren tot enorme lekkage en kapotte leidingen. Laat daarom een specialist altijd één á twee keer per jaar de riolering van jouw woning nakijken door middel van camera-inspectie. Dankzij de infraroodtechniek van deze camera spoort hij zonder problemen zelfs de meest kleine lekkages en andere beschadigingen op.

Voorkom herhaling

Nadat je eenmaal last hebt gehad van een verstopping in je riolering, is de kans op herhaling een stuk groter. Waarschijnlijk zit er ergens een verstopping die je bijvoorbeeld zelf tijdelijk hebt opgelost, maar de leidingen gaan na verloop van tijd weer verder dichtslibben. Een loodgieter beschikt over de juiste tools om het hele leidingstelsel van je woning te ontstoppen. Is er sprake van een groter probleem, zoals een leidingbreuk door wortelen van bomen? Dan helpt de specialist jou om de leidingen te vervangen. Schakel onze loodgieter eenvoudig in via het contactformulier, wij helpen je zo snel mogelijk.

Wat zijn de voordelen van een casco woning bouwen?

Tips van een aannemer: wat zijn de voordelen van een casco woning bouwen? Waarschijnlijk ben je op zoektocht naar je ideale woning, je bent dan vast ook casco projecten tegengekomen. Dit houdt in dat je het karkas van een woning volledig af kan maken en verbouwen tot jouw droomhuis. Het is een grote klus om…

Lees verder

Wat zijn de voordelen van een betonvloer?

Tips van een vloerspecialist: Wat zijn de voordelen van een betonvloer? Overweeg je om jouw woning binnenkort te voorzien van een nieuwe vloer? Is je oog gevallen op het aanschaffen van een betonvloer? Een betonvloer past mede door zijn tijdloze uitstraling in elk interieur. Benieuwd wat voor voordelen een betonvloer nog meer met zich meebrengt?…

Lees verder

Hoe verwijder ik zelf asbest?

Tips van een asbestverwijderaar: hoe verwijder ik zelf asbest? De kans is groot dat je tijdens een verbouwing asbest tegenkomt. Het kan bijvoorbeeld in schoorsteenpijpen of in het dak zitten. Er zijn veel regels en voorwaarden om zelf asbest te verwijderen, omdat deze stof gevaarlijk is. Asbest brengt gezondheidsrisico’s met zich mee als je deze…

Lees verder

Hoe bestraat ik mijn oprit?

Tips van een bestrater: hoe bestraat ik mijn oprit? Is jouw oprit toe aan een flinke opknapbeurt? Heb je net de hele oprit eruit en is hij toe aan een nieuwe bestrating? De oprit heeft dagelijks veel te verduren. Denk bijvoorbeeld aan het gewicht van jouw auto. Hierdoor worden na verloop van tijd vaak verzakkingen…

Lees verder

Hoe behang ik een muur?

Tips van een behanger: hoe behang ik een muur? Je huis verdient een nieuwe uitstraling en je hebt gekozen voor nieuw behang. Nu is de vraag: hoe behang je jouw muur? Onze behanger geeft je in dit artikel tips en een uitgebreid 8-stappenplan. Wat is behangen? Behangen is het aanbrengen van een decoratieve laag op…

Lees verder

Wat moet ik doen bij lekkage in mijn badkamer?

Tips van een badkamermonteur: wat moet ik doen bij lekkage in mijn badkamer? Lekkage in jouw badkamer is knap vervelend. Je wilt dit zo snel mogelijk verhelpen, omdat het na langere tijd ernstige schade kan veroorzaken aan je woning. Daarnaast is het ook geen prettig gezicht, omdat door achterliggend vocht schimmel zichtbaar wordt. Wat moet…

Lees verder

Hoe herken ik asbest?

Tips van een asbestspecialist: hoe herken ik asbest? Heb je een huis op het oog? Of ga je verbouwen? Let dan op mogelijk aanwezig asbest. Het herkennen hiervan is niet gemakkelijk. Daarom lees je in dit artikel tips en aandachtspunten. Wat is asbest? Asbest is een overkoepelende naam voor zes verschillende mineralen. Deze natuurlijke producten…

Lees verder

Welke vloer leg ik in mijn badkamer?

Tips van een interieurspecialist: Welke vloer leg ik in mijn badkamer? De badkamer is de plek waarin je heerlijk wilt genieten en tot rust wil komen. De ideale badkamer is sfeervol en straalt rust uit. Dat gevoel dat je ervaart wanneer je de kamer betreedt, afgezonderd. Kortom, jouw eigen wellnessruimte. De vloer van een badkamer…

Lees verder

Hoe maak ik mijn zonnescherm schoon?

Tips van een zonweringexpert: hoe maak ik mijn zonnescherm schoon? Na je zonnescherm een zomer lang veel gebruikt te hebben is het weer hoog tijd om hem schoon te maken. Het warme weer en regen kunnen zorgen voor schimmels op het doek. Door het regelmatig schoon te maken gaat je zonnescherm langer mee, en zorg…

Lees verder

Hoe installeer ik een alarmsysteem in mijn woning?

Tips van een alarmspecialist: hoe installeer ik een alarmsysteem in mijn woning? Ben je van plan om je woning en inboedel beter te beveiligen tegen ongewenste indringers door middel van een alarmsysteem? Een zeer verstandige keuze, aangezien inbrekers eerder geneigd zijn jouw woning over te slaan als zij merken dat er een alarmsysteem aanwezig is.…

Lees verder

Dit blog bericht is een antwoord op vragen die we kregen op de volgende pagina's: Uitgeest, Burgum, Bilthoven, Den Helder en Weesp.